ResimSanat

Nübye Zürafası Jacques Laurent Agasse 1827 İncelemesi

Jacques Laurent Agasse‘nin yaptığı “Nübye Zürafası” tablosunda, bir zürafa ince, uzun boynunu Arap bakıcılarının elinde bulunan kaseye doğru eğiyor. Bakıcıların kase ile zürafaya su içirmeye çalıştığı ya da zürafanın kase içerisinde bulunan idrarını inceledikleri gibi yorumlar yapılmıştır. Zürafanın bu denli detaylı çizilmesi dikkatlerden kaçmıyor tabi. Arka tarafa baktığımızda ise iki Mısır ineği görülüyor. Resmin arka kısmında kaldıkları için Mısır ineklerini o kadar detaylı göremiyoruz.

Nübye Zürafası – Jacques Laurent Agasse

1827. Tuval üzerine yağlıboya.
101.5 x 127 cm.
Kraliyet Koleksiyonu, Windsor Şatosu, Windsor

1827 yılında yapılan bu tablonun ismi asıl olarak “The Nubian Giraffe” olarak bilinmektedir.

Agasse – Nübye Zürafası Tablosunun Hikayesi

1900’lü yıllarda tacirler, iletişim bağlantılarının ve ulaşım imkanlarının gelişmesi sayesinde, çok uzak ülkelerin ulaşılması zor olan iç kısımlarına gidip, daha büyük ve egzotik hediyelerle dönmeye başladılar. Tabi bununla birlikte büyük ve vahşi hayvanları da getirebiliyorlardı. Getirdikleri zürafa, aslan ve leoparlar o dönemin zengin arazi sahiplerine verilirdi. Kimi arazi sahipleri de aldıkları bu hayvanların resmedilmesini istiyordu. Aldıkları zürafa, aslan ve leoparların tablolarını yapması için de çoğunlukla, ayrıntılara gösterdiği özenle ünlenen Ressam Jacques Laurent Agasse seçilirdi. Kral V. George “zürafa ve bakıcılarının tablosu için Agasse’ye 200 sterlin teklif etmişti. O da bu teklifi kabul etmiş ve hayranlık uyandıran bu eseri ortaya çıkarmıştır.

Tablodaki silindir şapkalı kişi Edward Cross’dur. Cross, asillerin vahşi hayvan koleksiyonları için ülke dışından kuş ve hayvan sağlayan ünlü bir hayvan ithalatçısıydı.

Jacques Laurent’in yaptığı “Koşan At Üzerinde Asil Bir Kadın” Tablosu

İsviçre’de doğan Agasse, 1800 yılından sonra İngiltere’de yaşamış; av ve egzotik hayvan resimlerinde çok başarılı olmuş; ayrıca, birçok asilzadenin de at üstünde portresini yapmıştır.

Birçok resimde kullanılan perspektif ne demektir? Bu teknik nasıl kullanılmaktadır? Makalemizi okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu